Vetenskapens hus

2013-02-11 15.55.20Igår firade Vetenskapens hus sitt tioårsjubileum. Från en anspråkslös start har Vetenskapens hus nu vuxit till en väletablerad verksamhet, som lockar till sig besök från över 40 000 elever och lärare årligen. I husets laboratorier och i Naturens hus får de 2013-02-11 16.53.55möta naturvetenskap och teknik i praktiken, på forskningens grund. Det är ett gott exempel på ett välfungerande samarbete i praktiken mellan Stockholms stad, KTH och Stockholms universitet. Vetenskapens hus är helt unikt i sitt slag. Som verktyg i studentrekryteringen för både KTH och Stockholms universitet är det säkert effektivt – men det samhälleliga värdet är ännu större: att öka intresset för och kunskapen om naturvetenskap och teknik hos nya generationer av elever.


Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s