SUHF:s förbundsförsamling

Idag möttes rektorer och förvaltningschefer från Sveriges alla universitet och högskolor i Visby. Utöver själva förhandlingarna hölls också ett par förseminarier, ett av dem med företrädare för Universitetskanslersämbetet som berättade om det nya arbetet med granskningen av effektivitet och produktivitet i sektorn. Det är inget enkelt uppdrag. En viktig aspekt här är ambitionen att bättre visualisera den befintliga statistiken, i syfte att ge nyttiga verktyg för uppföljning. På UKÄ finns det också en tydlig medvetenhet om komplexiteten i uppgiften och om behovet av långsiktighet. Till exempel är det inte möjligt att få ett mått på inaktiva studenter enbart utifrån så kallade nollpoängare. Så trubbiga mätmetoder förmår inte göra reda för dem som försöker, men inte lyckas tentera. Exemplen kan mångfaldigas. Samtidigt återstår det faktum att nyanserade granskningar av olika aspekter av verksamheten naturligtvis kan vara till godo för lärosätena själva. 2013-03-21 14.55.24

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s