Mötesplats: fakultetsklubben

Idag 10-årsjubilerar fakultetsklubben. Visionen för verksamheten har redan från början varit att den ska fungera som mötesplats för fakulteterna, över gränsen mellan våra vetenskapsområden – liksom över gränsen mellan kärnverksamhet och förvaltning. Fakultetsklubben är unik i sitt slag vid Stockholms universitet, öppen som den är för alla medarbetare (med en obetydlig medlemsavgift som enda krav). Ett stort universitet som vårt behöver en sådan plats.Men det är långtifrån bara internt som fakultetsklubben har betydelse.

2013-04-22 13.42.55

Här tar vi också emot många av våra internationella gäster. Igår hade jag till exempel glädjen att hälsa SIPRIS nye direktör Tilman Brück välkommen. Han vill förändra institutets tyngdpunkt från främst policyskapande till att i högre grad betona forskningen, och söker därför samarbete med lärosätena i regionen. Ett högst välkommet initiativ, att följa upp i praktiken.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s