Skogs-och lantbruksakademien 200 år

Idag och imorgon gästas Stockholms universitet av 200-årsjubilerande Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Under rubriken ”För stundande skördar” hålls idag en jubileumskonferens där bland annat femton unga forskare diskuterar naturresursbruk inför framtiden.
Imorgon är det dags för jubileumsexkursion i Nationalstadsparken och vetenskapens landskap. Experimentalfältet intill Stora Skuggan, där den moderna svenska jordbruksforskningen tog sin början, var ju universitetets föregångare på platsen. Här kommer det både att handla om Vetenskapsstaden efter Experimentalfältet och om universitetets aktuella miljöforskning i det historiska landskapet.
Prorektor Lena Gerholm invigde dagens konferens.
bild

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s