Rektorsresa till Turkiet

Sedan i går befinner vi oss i Turkiet med en delegation från Stockholms universitet. Måndagen har vi tillbringat i Ankara, först med frukostmöte hos vår nye ambassadör Lars Wahlund. Vi har sedan tidigare haft värdefullt stöd från svenska ambassaden i arbetet med etableringen av SUITS, vårt institut för Turkietstudier.
På förmiddagen gjorde vi ett besök på Bilkent-universitetet, helt engelskspråkigt och ett av de högst rankade forskningsuniversiteten i Turkiet. SU har redan utbytesavtal med Bilkent inom matematik, och vi diskuterade nu möjligheter till vidgade utbyten i olika former och inom ett bredare ämnesspektrum.
IMG_2537
Resten av dagen har vi ägnat åt samtal med våra Ankara-baserade strategiska partners i SUITS: tankesmedjan TEPAV (Economic Policy Research Foundation of Turkey) och TOBB (The Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey). TOBB University, som vi också besökte, har bara tio år på nacken, är i en stark expansionsfas och mycket intresserade av utbyte med SUITS som nav. Ikväll går resan vidare till Istanbul.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s