Mer från Turkiet

I Istanbul har vi träffat ett par av våra strategiska partners inom företagsvärlden: Alarko Group samt Tusiad, den senare en organisation närmast jämförbar med Svenskt Näringsliv. Det blev intensiva diskussioner om Turkiet idag och dess roll i omvärlden.

På tisdagskvällen hade Birgit Schlyter, direktör för Svenska forskningsinstitutet i Istanbul och professor vid SU, generöst upplåtit sina lokaler för en mottagning, där både vår ambassadör Lars Wahlund och vår nye generalkonsul Jens Odlander till vår stora glädje hade möjlighet att delta.

CIMG3414

De oroligheter som sedan utbröt under kvällen påminde givetvis om problemen som finns i landet. Samtidigt påminner detta om vikten av oberoende forskning om Turkiet.

Gårdagen ägnade jag åt den stora EAIE-konferensen (European Association of International Education) med 4800 deltagare, som firade 25-årsjubileum. EAIE hade i år också tillsammans med IUA (International University Association) för första gången ordnat ett Executive Seminar, som samlade ett trettiotal rektorer från hela världen för att diskutera internationaliseringsfrågor under en dag.

Innan vi åker hem ikväll kommer vi även att ha hunnit med sammanlagt ytterligare tre universitetsbesök här i Istanbul. Först Bosphorus University (Bogaziçi), som är ett helt engelskspråkigt statligt universitet (tidigare American College) där vi redan har utbyte inom pedagogik. Sedan också de två privata prestigeuniversiteten Koç (som har utbyte med DSV) och Sabanci, även de engelskspråkiga. Det är goda kontakter att utveckla för framtiden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s