Bidragsbeslut från RJ

Igår offentliggjordes besluten om årets ansökningar till Riksbankens jubileumsfond – en av de viktigaste externa finansiärerna inom det humanistisk- samhällsvetenskapliga området. I år beviljades elva forskningsprojekt, ett infrastrukturbidrag och sex stöd till forskningsinitiering, spridda över ett tiotal ämnen och institutioner. Sist men inte minst gick ett av årets tre stora program till Stockholms universitet. Det är Anders Götherström vid Arkeologiska forskningslaboratoriet som fått 35,4 miljoner för sitt projekt Atlas över förhistoriska människors genom i Sverige. ”Fantastiskt spännande och djärv ansökan!!” skrev RJ:s VD Göran Blomqvist i en gratulation till universitetet. Det är bara att instämma!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s