Bidragsbeslut från RJ

Igår offentliggjordes besluten om årets ansökningar till Riksbankens jubileumsfond – en av de viktigaste externa finansiärerna inom det humanistisk- samhällsvetenskapliga området. I år beviljades elva forskningsprojekt, ett infrastrukturbidrag och sex stöd till forskningsinitiering, spridda över ett tiotal ämnen och institutioner. Sist men inte minst gick ett av årets tre stora program till Stockholms universitet. Det är Anders Götherström vid Arkeologiska forskningslaboratoriet som fått 35,4 miljoner för sitt projekt Atlas över förhistoriska människors genom i Sverige. ”Fantastiskt spännande och djärv ansökan!!” skrev RJ:s VD Göran Blomqvist i en gratulation till universitetet. Det är bara att instämma!