Arbetsgivarfrågor och nya bidrag

Jag har just avslutat två hela dagar ägnade åt arbetsgivarfrågor. Igår var det KI som bjöd in till SUHF:s arbetsgivardag, där olika matnyttiga frågor för högskolesektorn dryftades, alltifrån strategisk kompetensförsörjning till vetenskaplig oredlighet. Idag var det Arbetsgivarverkets tur med en heldag på Tekniska museet. Först ut var regeringens förvaltningspolitiska seminarium, som med tanke på den innovationspräglade miljön på museet passande nog var ägnat just innovationsfrågor. Det följdes av Arbetsgivarkollegiets årsmöte för myndighetschefer inom staten, lett av landshövdingen Chris Heister, med påföljande trippelseminarium kring längre arbetsliv, sifferlösa avtal respektive arbetsgivarrollen.

2013-11-13 11.14.39

Samtidigt har vi vid Stockholms universitet nåtts av glädjande besked om anslag från Formas på knappt 30 mkr till sju projekt, tre stora och fyra till unga forskare (varav sex till miljövetenskaper inom naturvetenskapliga området och ett inom HS), samt från VR infrastruktur till två driftsbidrag, till Fysikum och Stressforskningsinstitutet, samt ett bidrag för stora databaser till det sistnämnda. Jag ber att få gratulera!

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s