PISA-rapporten

Den störtdykning för Sveriges del ifråga om kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap som den senaste PISA-rapporten avslöjar, och som varit toppnyhet i medierna under dagen, är verkligen värd all seriös uppmärksamhet. Dessa brister i den svenska skolans kunskapsförmedling är ett av de största hoten mot vårt samhälles framtida utveckling. Vem kunde tro att Sverige skulle bli ett utbildningsmässigt u-land?
Det finns bara ett sätt att komma till rätta med problemet: en lärarutbildning som tar frågorna på allvar och förbereder framtidens lärare för deras avgörande uppgift – att återta förlorat territorium vad gäller våra barns skolutbildning, den grund de har att stå på inför framtida högre studier och yrkesverksamhet. Det sker bäst genom gedigna ämneskunskaper, parade med goda kunskaper och praktiska insikter i ämnesdidaktik. Detta är mål som vi tar på största allvar inom lärarutbildningen vid Stockholms universitet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s