Besök av internationella studenter

Stockholms universitet gästas under Nobelveckan av ett 20-tal ungdomar från NSHSS, National Society of High School Scholars, från Kanada, Namibia, Sydkorea och USA, som besöker universitetet under tre dagar för att inspireras av Nobelfestligheterna. NSHSS grundades ursprungligen av Claes Nobel, släkt med Alfred Nobel men länge bosatt i USA. Syftet är att ungdomar ska odla akademiska intressen för att bygga en bättre värld – och var kan man tänka sig en bättre inspiration för detta än i Stockholm just under Nobelveckan? Studenterna har varit i Aula Magna och lyssnat på årets Nobelpristagare i fysik, kemi och ekonomi och träffat Stockholms universitets professorer som ingår i Nobelkommittéerna. Vi ser fram emot att välkomna några av dem som studenter på våra program framöver! CIMG3744

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s