Besök i Hongkong

Hela denna vecka är vi, en delegation på sex personer från Stockholms universitet, i Hongkong och Singapore på terminens rektorsresa. Idag har vi tillbringat en intensiv dag på City University of Hong Kong, där vi både träffat ledningen och ett antal enskilda forskare. Torbjörn Lodén, vår professor i sinologi vid SU som har varit gästprofessor här i två år, har satt samman ett varierat och spännande program. Imorgon ska vi bland annat besöka The University of Hong Kong.

Vi har centrala avtal med båda dessa universitet, och några enskilda institutioner har dessutom egna avtal. Men avtal kräver underhåll och fortsatt personlig kontakt – därför är sådana här besök viktiga. En fråga som vi själva tagit med oss gäller ökat internationellt utbyte inom lärarutbildningen. Vårt värdfolk i sin tur har efterlyst möjligheten till korta utbyten inom ramen för sommarkurser.

Bilden: besök på Run Run Shaw Creative Media Centre – det första i sitt slag i Asien.

bild

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s