Mer från Hongkong

Igår besökte vi svenska konsulatet i Hongkong, där vi fick träffa generalkonsul Jörgen Halldin och konsul Amelie Heinsjö. Dessutom träffade vi Elin Djurén (bilden), student CIMG3869vid Stockholms universitet, som nu praktiserar på konsulatet. Mötet gav oss en ytterst informativ och nyanserad introduktion till både samhälle och högre utbildning här – en viktig ram för våra universitetsbesök och för att kunna utveckla studentutbytet.

Hongkong ligger i topp i PISA-undersökningen. Även här rasar dock debatten. Somliga menar att det bekräftar värdet av skolsystemets tävlingsfokus, examenscentrering och utantillärning, medan andra ifrågasätter det. Vid vårt besök på University of Hong Kong, det topprankade universitetet här som vi också har utbyte med, blev det fokus just på lärarutbildningen, och vi diskuterade både ökat utbyte och möjligheten till internationell praktik i bägge riktningar.

2014-01-14 16.41.34Vi fick även en visning av universitetets utsökta geologiska museum, liksom en rundvandring på deras nybyggda campus, ledd av entusiastiska studentambassadörer. Efter några innehållsrika dagar i Hongkong reser vi i eftermiddag vidare till Singapore.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s