Besök på NTU i Singapore

På fredagen, sista dagen i Singapore, hade våra kollegor på Nanyang Technological University satt samman ett rikt program för oss under tretton timmar. Vi inledde med ett längre möte med rektor och ledning och besökte därefter olika verksamheter på campus, som är lika stort som det är välordnat och blomstrande.

CIMG3936NTU har på få år gått från att vara ett renodlat tekniskt universitet med kinesisk profil till ett framstående internationellt lärosäte som även innefattar medicin, naturvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap. Det finns många beröringspunkter med Sverige och SU, främst förstås rektor Bertil Andersson, men också många andra medarbetare med ett förflutet vid SU. Sverige ligger också i topp för studenternas intresse.

Vi har sedan några år ett samarbetsavtal med NTU inom naturvetenskap. Nu har vi också undertecknat ett MoU för att inom kort teckna ett centralt universitetsavtal som inkluderar bägge våra vetenskapsområden. Tack vare kollegorna i delegationen blev diskussionerna om samarbete mycket konkreta och bra. Nu återstår en hel del arbete för att se till att de förverkligas!

CIMG3982

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s