Mer nytt om lärarutbildningen

Enligt ett nytt pressmeddelande från utbildningsdepartementet föreslår regeringen nu att lärarutbildningen för högstadiet ska slås samman med gymnasielärarutbildningen. Det är inte en dag för tidigt. Ämneslärarutbildningen på högstadiet är sedan länge i kris, och har lagts på is på många håll. Till skillnad från gymnasielärarna, som bara får utbildning i två ämnen, har högstadielärarna hittills utbildats i tre ämnen. Man har utgått från skolledningarnas behov som sett det som en fördel att en lärare kan undervisa i flera ämnen. Problemet är bara att högstadielärarutbildningen gett alltför grunda ämneskunskaper. Med en och samma utbildning för högstadiet och gymnasiet garanteras god ämneskunskap, vilket knappast är en nackdel för högstadieläraren, och dessutom skapas större flexibilitet för den enskilda läraren.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mer nytt om lärarutbildningen

  1. Åke Ålander skriver:

    Inte en sekund för tidigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s