Besök i universitetsförvaltningen

Förvaltningschefen och jag genomför för närvarande en besöksrunda till samtliga avdelningar inom universitetsförvaltningen. Hittills har vi hunnit med Personalavdelningen, Områdeskansliet för naturvetenskap, IT-avdelningen, Ekonomiavdelningen och nu senast Planeringsavdelningen.
Det är spännande som rektor både att få en bättre inblick i förvaltningens verksamhet rent allmänt och att få en bättre förståelse för vilka utmaningar stödverksamheten står inför. Genomgående imponerar universitetsförvaltningen i sin sakkunskap, och det är både glädjande och betryggande. Vår gemensamma utgångspunkt från universitetsledningens sida, att såväl kärn- som stödverksamhet ska vara en gemensam angelägenhet för hela universitetet, har också mött stort gensvar. Säkert är att utan en välfungerande dialog kärn- och stödverksamhet emellan går vårt universitet i stå.
Men både kompetens och dialogbenägenhet är stor, och det ger hopp för framtiden, inte minst i det förändringsarbete vi nu är på väg att genomföra på olika håll. Jag ser fram mot återstående besök och mot ytterligare utveckling av förvaltningen – en grundbult för ett välfungerande universitet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s