Besök på Askö

Idag har vi besökt Askölaboratoriet, vår fältstation i Trosa skärgård.  Det har varit en intensiv och informativ dag, där jag personligen lärt mig mycket nytt om vår verksamhet på Askö. Det var oerhört spännande att få höra om forskning på grunda och djupa vatten, bland annat om syrefria bottnar, om blåstång och smaltång, om provfiske och reservatsskötsel, om miljöövervakning och en ny automatisk mätboj. Vi talade en hel del om det nya forskningsfartyg vi just upphandlat, där jag hoppas kunna skriva kontrakt snart – lika efterlängtat som välbehövligt. Men vi hade också givande diskussioner om hur Askölaboratoriet bäst kan utvecklas som en tvärvetenskaplig resurs för Östersjöcentrum, inom både utbildning, forskning och samverkan. Dessutom hade jag nöjet att få inviga Askölaboratoriets nya snorkelled, med bandklippning och allt. Joakim Hansen passade strax på att provsnorkla.

bild

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s