Diverse utfall

Idag har Shanghairankningen, ”Academic ranking of world universities”, publicerats. Stockholms universitet behåller sin plats bland världens 100 främsta lärosäten. Som nr 78 (i förhållande till tidigare 82) intar vi fortsatt tredjeplatsen i Sverige, efter Karolinska (plats 47) och Uppsala (plats 60). Det finns mycket att säga om rankningar, men att systemet tillmäts stor betydelse i många delar av världen, och därmed globalt påverkar uppfattningen om lärosätet, är obestridligt. Det Shanghailistan framför allt tydliggör för Sveriges vidkommande är Stockholm-Uppsalaregionens särskilda styrka.

Idag är det också deadline för inrapportering av halvårsbokslutet. Stockholms universitet visar ett resultat om –143,9 mnkr för första halvåret 2014. Detta minskar det ackumulerade myndighetskapitalet till 858,6 mnkr. Det är positivt att de många åtgärder som vidtagits inom våra bägge vetenskapsområden för att minska myndighetskapitalet genom strategiska satsningar nu verkar få effekt. Att utfallet är negativt bör på intet sätt minska ansträngningarna att nå nollpunkten, en budget i balans utan sparat myndighetskapital. Samtidigt fortsätter givetvis den centrala uppföljningen. Vi ska använda våra resurser fullt ut, genomtänkt och klokt.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s