Studentbostäder

Studenterna är tillbaka på campus och terminen drar igång. Det börjar bli tradition att det också väcker frågan om studentbostadsbristen, inte minst i Stockholm. I år arrangerar Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) en bostadskampanj på universitetsområdet i Frescati för att både informera studenter om bostadsmöjligheter och aktualisera frågan politiskt. Manifestationen är välkommen: med mer än 70 000 studenter är bristen på studentbostäder akut för Stockholms universitet.

Som ett brev på posten meddelade så utbildningsdepartementet idag att regeringen avser ändra uppdraget för Akademiska hus. I framtiden ska bolaget även planera, bygga och förvalta studentbostäder åt staten. Huvudinriktningen här ligger, rimligt nog, på de större universitetsstäderna. Det är ett utomordentligt välkommet besked för våra studenter.

En kommentar till Studentbostäder

1. Sophia Ekengren skriver:

…och hur dyra kommer inte dessa bli för studenterna. Akademiska hus är inte kända för att ha marknadsmässiga hyror precis… Man kan få ett tjusigt kontor vid Stureplan billigare än vad motsvarande kontorsyta kostar att hyra av Akademiska hus på SU.