Nya studenter

Vi har haft välkomstdag för nyantagna studenter. Redan i förra veckan välkomnade vi våra internationella studenter, och idag var det återigen fullt hus i Aula Magna och i foajén utanför. Mårten Schultz invigningstalade inspirerande om vad studierna betytt för honom, och kårordföranden André Beinö och jag fick hälsa välkomna till Stockholms universitet.

bild

En aula fullsatt med nya studenter med höga förväntningar på sina utbildningar aktualiserar högst konkret hur viktigt det är med en långsiktig satsning på högre utbildning, tvärsöver politiska blockgränser, som universitetskanslern skrev om på DN debatt i augusti. Med mindre än två veckor kvar till valet är det värt att hålla i minnet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s