En utvärderingsmodell vid vägs ände

Så är UKÄ:s utvärderingscykel nu avslutad, och därmed även det senaste utvärderingssystemet som knappt överlevde till slutet. I de sista utvärderingsomgångarna gällande såväl speciallärarutbildningar och specialpedagogik som pedagogik, didaktik och utbildningsvetenskap fick Stockholms universitet till största delen betyget hög kvalitet.

Generellt kan sägas att universitetet kommit väl ut med omdömet mycket hög kvalitet framför allt på avancerad nivå. De stora utbildningarna däremot håller som regel hög kvalitet. Här finns en tydlig förbättringspotential för att ytterligare höja kvaliteten. Stockholms universitet bör satsa mer på nya lärandeformer och kvalitetsutvecklingsarbete. Det är ett effektivt sätt att använda medlen från den kvalitetsbaserade resurstilldelningen.

Nu blir det ett uppehåll i utvärderingarna från UKÄ:s sida, i väntan på den nya modell som kanslern ska presentera den 1 december. Redan den 22 oktober ger hon en första presentation av modellens tänkta ram vid SUHF:s förbundsförsamling. Det blir spännande.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s