Besök på NEO

Med en delegation från Stockholms universitet är jag på besök vid vår forskningsstation i Grekland, Navarino Environmental Observatory. Vi har just träffat ett nytt avtal för den kommande femårsperioden med våra strategiska partners, ekoturismföretaget TEMES och Academy of Athens.

Tillsammans med styrgruppen för NEO har vi från universitetsledningens sida också diskuterat framtidsfrågor. Det finns idag ett stort intresse för utbildning och workshops vid stationen. Här har sedan starten också bedrivits forskning i geologi och geomorfologi, om klimatförändringar, dendroklimatologi och speleoklimatologi, och om vattenfrågor. Den första NEO-doktoranden disputerade i juni, och flera forskare driver idag externfinansierade projekt med anknytning till NEO. Men forskningen vid stationen behöver stärkas ytterligare, gärna i samarbete med lokala aktörer. Det nya avtalet ger en god grund för fortsatt utvecklingsarbete.IMG_0572

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Besök på NEO

  1. Karin Ulfsdotter Crépin skriver:

    Så roligt att se detta utvecklas vidare. Varma välgångsönskningar! Best wishes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s