Exkursion till Gialova och Methoni

Själva förhandlingarna kring NEO är avslutade. Idag har föreståndaren Karin Holmgren och platschefen Giorgos Maneas bjudit på ett spännande program, där vi bland annat vandrat runt Gialova-lagunen och fått en presentation av aktuell NEO-forskning. Området erbjuder också rika studiemöjligheter för geologistudenter; nyligen var här till exempel jordbävning med klippras som följd. Vi trotsade dock förbudsskylten.

IMG_7017

Vi har även besökt atmosfärlaboratoriet i Methoni, beläget i anslutning till en tidigare metereologisk station. Nu är det en NEO-nod för kontinuerliga mätningar; en svindlande vacker plats med vidsträckt utsikt över Medelhavet.

IMG_8908

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s