Den nordiska modellen

Idag har jag deltagit i ett arbetsseminarium i Nordiska ministerrådets regi i Köpenhamn, samarrangerat med NUS, det nordiska universitetssamarbetet. Temat för dagen var ”The Nordic Model” som möjlig ram för framtida nordiskt samarbete, inom ramen för det projekt kring samarbete, arbetsdelning och koncentration som NMR driver sedan ett antal år.

Det kan allmänt konstateras att det nordiska samarbetet tydligt ändrat karaktär under senare år. Från att huvudsakligen ha syftat till att främja nordiskt utbyte i sig har det alltmer kommit att handla om att skapa nordiska noder i en alltmer globaliserad universitetsvärld. Även om det nordiska mervärdet då kan te sig mindre tydligt är jag övertygad om att det inte är mindre viktigt.

Seminariet blev intensivt och konstruktivt med många konkreta förslag till utvecklat samarbete, och omröstningar från deltagarna gällande prioriteringar. Som alltid vid möten där många idéer ligger i luften blir det avgörande hur det sedan följs upp.IMG_0600

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s