Budgetinternat

Områdesövergripande rådet håller sitt höstinternat där vi som vanligt gör en grundlig genomgång av budgetförslaget inför universitetsstyrelsens beslut. Det har varit ovanligt komplicerat i år med tanke på den sena budgetpropositionen, som ännu rymmer åtskilliga oklara punkter som förtydligas först i regleringsbrevet. De särskilda satsningar som kommer att göras ligger i linje med vad som tidigare presenterats för universitetsstyrelsen och vid prefektmöten. De gäller lokalinvesteringar, forskningsinfrastruktur, rekrytering och medfinansiering, strategiska partnerskap samt områdesöverskridande satsningar. Inom förvaltningen behöver fastighetsavdelningen stärkas liksom den nya upphandlingsfunktionen. I år står också diskussion av universitetets nya strategiska plan och verksamhetsplan på dagordningen. Mats Danielson, tillträdande rektorsråd som kommer att ha ett särskilt ansvar för IT-frågor, har även presenterat en ny modell för kärnverksamhetens inflytande i IT-frågor framöver, som lovar mycket gott. IMG_0623

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s