Detaljplanen för Albano

2013-12-09 Flygperspektiv_mot_staden_Byggnadsprogram_webb

Det var med stor lättnad som vi på Stockholms universitet tog emot beskedet att mark- och miljööverdomstolen nu har beslutat att detaljplanen för Albano får prövningstillstånd. Annars hade processen fått starta om och en ny detaljplan behövt tas fram. Stockholms universitet och KTH har sedan många år stort behov av utvidgningen i Albano, med 100 000 kvm nya universitetslokaler och ca 1000 studentbostäder.

Det tidigare beslutet från mark- och miljödomstolen att upphäva detaljplanen, som nu alltså är överklagat av Stockholms stad och ska prövas i mark- och miljööverdomstolen, var inte grundat i miljömässiga hänsyn, utan handlar om problem med transporter till och från en enskild näringsidkare i området, Albano smide.

Nu prövar domstolen alltså detaljplanen under våren 2015. Vi får hoppas på ett positivt utfall!