Universitetsstyrelse

Idag har universitetsstyrelsen sammanträtt. På förmiddagen var det informationsmöte där universitetsledningen, personalchefen och fastighetschefen presenterade utmaningar, möjligheter och strategier för universitetet. Dessutom fick vi höra Uno Fors ge en spännande förhandsrapport från arbetsgruppen för framtidens lärandemiljöer. Slutrapporten kommer till årsskiftet, och efter vad jag hört idag är jag helt övertygad om att den kommer att innehålla mycket matnyttigt både för universitetsledningen och den nya fastighetsavdelningen att arbeta vidare med.
På eftermiddagen var det ordinarie styrelsesammanträde. I samband med studentkårens årliga verksamhetsredogörelse överlämnades också boken Utbildning på forskarnivå vid Stockholms universitet, författad av doktorandombudet Fredrik Charpentier Ljungqvist. Det är en mycket gedigen rapport som presenterar resultaten från kårens doktorandenkät 2012-13, intressant och viktig läsning för alla i ledningsfunktioner vid universitetet. Glädjande är att det skett stora förbättringar sedan den senaste enkäten 2002.
Styrelsen har idag även fattat sitt budgetbeslut för 2015. Till sist beslutades också om två institutionssamgåenden inom humanistisk fakultet. De nya institutionerna, Institutionen för kultur och estetik samt Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska, inrättas vid årsskiftet.
Sist men inte minst fick styrelsen en fascinerande rapport från Martin Jakobsson, som tillsammans med Örjan Gustafsson var ledare för sommarens forskningsexpedition i Arktis, SWERUS-C3, både om själva expeditionen och om de rika resultat den genererar.
IMG_0112

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s