Arbetsgivardagen

Idag var Stockholms universitet värd för SUHF:s arbetsgivarhalvdag i Aula Magna, där rektorer, förvaltningschefer och personalchefer från hela landet deltog. Imorgon håller Arbetsgivarverket sin allmänna arbetsgivardag, men universitet och högskolor har sedan ett antal år ett eget förmöte eftersom vi har ett antal sektorsspecifika, gemensamma arbetsgivarfrågor. Här har vi en tydlig samsyn inom sektorn och SUHF spelar en viktig roll. Vi diskuterade idag bland annat medarbetarundersökningar och lönesättande samtal ur högskoleperspektiv, liksom verksamhets- och kompetensanalys och karriärvägar. Det är viktigt för universitet och högskolor att ha ett eget forum för dessa frågor, så centrala för hela vår verksamhet.