Samhällsvetenskapliga fakulteten 50 år

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Samhällsvetenskapliga fakulteten 50 år

  1. Bästa rektor!
    När jag tittar i hemsidorna för Uppsala och Lunds universitet för att se hur gamla deras samhällsvetenskapliga fakulteter är konstaterar jag att de också fyller 50 år i år. Det betyder att alla tre fakulteterna grundades samtidigt. Det kan inte vara en slump. Inte heller är det troligt att de tre rektorerna träffades och beslutade att bilda var sin samhällsvetenskapliga fakultet. Nej, det mest sannolika är att det på den tiden var regeringen som bildade fakulteter. Regeringen bildade och avskaffade fakulteter, institutioner, ämnen, professurer, lektorat och även mindre befattningar samt alla utbildningsprogram och även kurser till för inte så länge sedan. När fick lärosätena rätten att inrätta eller avrätta fakulteter, ämnen och institutioner? Jag tror det var 1993 eller något tidigare. Var det bättre förr? Har utbildningsdepartementet färre anställda nu när de inte behöver detaljstyra hela högskolevärlden? Knappast.
    Bästa hälsningar,
    Alberto Tiscornia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s