Kris i politiken

Med regeringskris och utlyst extraval är det i dessa dagar knappast universiteten som står i centrum. Ändå har jag fått frågor huruvida den parlamentariska situationen påverkar oss som lärosäte. Det enkla svaret är att riksdagens budgetbeslut av allt att döma ger Stockholms universitet 36,5 miljoner mer i takbelopp och 108 000 mindre i basanslag. I övrigt löper verksamheten på som vanligt, några tvära kast för sektorn är knappast att vänta. Samtidigt pågår SFO-utvärderingarna som bäst. Hur resultatet av dem kommer att hanteras är något ovisst i rådande politiska läge.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s