Åter på campus

God fortsättning på det nya året!
Universitetet börjar så sakteliga komma åter efter ledigheterna, och campus är redan fyllt av både medarbetare och studenter, även om de flesta faciliteter dröjer med att öppna till terminsstarten. Universitetsledningen inleder sin termin med internat, späckat med viktiga frågor. Vi har bland annat att diskutera hanteringen av regeringens regleringsbrev – styrdokumenten för statliga myndigheter – som kom i mellandagarna, liksom kommande budgetunderlag till utbildningsdepartementet. På agendan finns även viktiga externremisser – det nya förslaget från Vetenskapsrådet betitlat FOKUS, dvs Forskningskvalitetsutvärdering i Sverige, liksom förslaget från Universitetskanslersämbetet om utvärdering av utbildningen på forskarnivå – liksom ett stort antal interna utredningar. De sistnämnda handlar om framtidens lärandemiljöer och digitala tentamenssalar, den utbildningsvetenskapliga kärnan, utbildningsvetenskapliga forskningsmedel, samskrivning av examensarbeten samt housingfrågan. Viktigast av allt är nog ändå reflektionen över ledningens uppdrag, både allmänt men även i en delvis ny konstellation, där vi varmt välkomnar Karin Helander, som från årsskiftet tillträtt som vicerektor för humaniora och samhällsvetenskap.