Besök i Kina

Tillsammans med en delegation från Stockholms universitet besöker jag denna vecka flera universitet i Peking och Shanghai. Vi har goda samarbeten med en rad lärosäten här, och tyvärr räcker tiden inte denna gång till att besöka alla. Idag har vi börjat med att återgälda ett besök från Beijing Normal University, som hälsade på i Stockholm i oktober förra året. Vi bor på campus där vi tagits emot med stor gästfrihet. Beijing Normal University har Kinas äldsta och största lärarutbildning, och idag har vi ett samarbetsavtal inom pedagogik. Men det finns också andra beröringspunkter och kontakter mellan våra båda universitet och vi diskuterar nu hur de bäst kan utvecklas. Imorgon under förmiddagen besöker vi Chinese Academy of Social Sciences, där vi sedan många år har ett särskilt utbytesavtal som möjliggör kortare forskningsvistelser på upp till en månad vid akademin. På eftermiddagen blir det besök på Tsinghua University, som likaså gästade Stockholm relativt nyligen och där vi har ett centralt utbytesavtal och dessutom ett särskilt avtal inom juridik. De har satt samman ett varierat program där vi förutom ett gemensamt möte med ledningsrepresentanter också kommer att besöka olika institutioner, få mer konkreta inblickar i verksamheten och möjlighet till dialog.

BESOK_KINA

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s