Från Peking till Shanghai

China_visit_6135Internationalisering är ett honnörsord överallt i en globaliserad akademisk värld. Det är lätt att tala om och lätt att underteckna avtal, men det kräver engagemang, hårt arbete och uthållighet för att få avtalen att fungera i praktiken. Flera av våra besök denna gång har handlat om att aktivera redan existerande centrala avtal och planera för hur de kan utvecklas och omsättas i praktiken på lokal nivå. Våra kinesiska partners är viktiga för Stockholms universitet, och vi vill samarbeta just genom bilaterala avtal, med ömsesidigt utbyte inom såväl forskning som utbildning.

China_visit_024

Igår fortsatte vi till Shanghai, där vi bland annat besökt svenska konsulatet. Vi har också gästat Shanghai Jiaotong University, där vi har ett centralt avtal med stor potential.

Med Fudanuniversitetet i Shanghai har vi haft goda kontakter sedan länge, med ett livaktigt utbyte inom ramen för ett centralt avtal som vi just förnyat. Här finns också Nordic Centre som fyller 20 i år, och som erbjuder doktorander och forskare från medlemsuniversiteten goda möjligheter till kortare forskningsvistelser. Men även med övriga Fudan finns utvecklingsmöjligheter: nu tecknar vi ytterligare ett lokalt avtal mellan matematikinstitutionerna på våra respektive lärosäten.

China_visit_091

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s