Samverkan – ny avdelning med ny chef

Nyligen fattade jag beslut om inrättandet av en ny samverkansavdelning för Stockholms universitet, efter en grundlig process med både en extern utredning och intern beredning inom universitetet. Den nya avdelningen för samman de centrala funktionerna på området – avdelningen för externa kontakter, kommunikationsavdelningen, kansliet för strategiska partnerskap liksom funktionerna för ledningens internationella samverkan, för akademiska högtider och för den utåtriktade verksamheten i Spökslottet – till en samlad samverkansavdelning inom universitetsförvaltningen.

Idag blev det också offentligt att Anki Bystedt, idag länsråd i Uppsala, blir vår nya samverkanschef. Det har varit en lång och grundlig rekryteringsprocess, ledd av förvaltningschefen, men där jag som rektor också deltagit eftersom funktionen är av så central strategisk betydelse för vårt universitet – samverkansavdelningen utgör ju universitetets gränssnitt mot omvärlden. Jag är oerhört glad över utfallet och övertygad om att vi nu har bästa tänkbara förutsättningar att både förverkliga och ytterligare utveckla visionen för samverkan i vår centrala strategi. Välkommen Anki!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s