Samarbetet med Stockholm Environment Institute

Jag har avslutat arbetsveckan med styrelsemöte på Stockholm Environment Institute, och som bonus efteråt ett antal speed talks där forskare vid SEI gav glimtar ur sin verksamhet. Veckan började också där: i måndags besökte Karin Helander, Anders Karlhede och jag institutet. Miljöforskningen vid Stockholms universitet är stark och spänner över båda våra vetenskapsområden, och givetvis finns det många beröringspunkter med SEI:s fyra centrala teman för forskning och policyverksamhet – ”Managing Environmental Systems, Reducing Climate Risk, Transforming Governance, Rethinking Development”. Det är ganska exakt ett år sedan vi undertecknade ett MoU med SEI. Nu är det dags att ta nästa steg i vårt samarbete genom en grupp med aktiva forskare från båda håll med uppdrag att utveckla fler konkreta gemensamma projekt och utbyten.