Internat med Områdesövergripande rådet

IMG_0730

Områdesövergripande rådet har haft internat på Krusenbergs herrgård, i natursköna omgivningar. Till skillnad från höstinternaten, där budgetfrågorna är huvudpunkten, ger vårinternaten tillfälle till friare diskussioner kring viktiga frågor. Igår ventilerades bland annat kvalitetsfrågor utifrån den förra utvärderingsomgången, riktlinjer och principer för anställning av adjunkter och adjungerade lärare som en uppföljning av Gunnar Svenssons visstidsanställningsutredning, och Fredrik Charpentier Ljungqvists rapport om utbildningen på forskarnivå. Idag diskuterade vi principer för institut och centra vid universitetet, utifrån ett underlag framtaget av Ledningskansliet och Planeringsavdelningen, samt infrastrukturfrågor i allmänhet och en föreslagen satsning på Stockholm University Brain Imaging Institute (SUBIC) i synnerhet. Bra mötesdiskussioner med högt i tak är viktiga. Lika viktiga är de tillfällen som dessa internat ger att träffas mer informellt över gränser: gränsen mellan områdena – därav benämningen – gränsen mellan universitetsledning och övriga dekaner, gränsen mellan ledande företrädare för kärnverksamhet och förvaltning. Min förhoppning är att OR framgent ska kunna spela en alltmer aktiv roll för att överbrygga potentiella klyftor mellan våra båda vetenskapsområden och främja universitetets gemensamma intressen. Det här internatet lovade gott för framtiden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s