Helsingfors universitet jubilerar

Helsingfors universitet fyller 375 år och firar i dagarna två. Tyvärr kolliderar det med SUHF:s förbundsförsamling, där SU dock är starkt representerat av både prorektor och förvaltningschef.

Idag hölls en sluten workshop, ”Future Universities Roundtable”, där rektorer och andra ledningspersoner från ett antal utvalda universitet i världen, men också företrädare för Finlands kultur- och utbildningsdepartement, har träffats för några timmars intensiv diskussion om samhällsutmaningar, långsiktiga visioner och dagsaktuellt strategiskt IMG_0741arbete vid universiteten. Stockholms universitet har ett nära samarbete med Helsingfors inom en rad områden, och det är roligt att på detta sätt konkret få ta del i deras långsiktiga strategiarbete och få höra mer om forsknings- och utbildningspolitiken i vårt nära grannland. Det är också alltid nyttigt att distansera sig lite från vardagens många frågor, och försöka se verksamheten i ett vidare perspektiv.

Som ett brev på posten fick vi idag också inbjudan från utbildningsdepartementet att inkomma med underlag till regeringens forskningspolitik. Det blir en viktig fråga att diskutera den närmaste tiden inom universitetet.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s