KVA:s högtidssammankomst

Det har varit en kort vecka före påskledigheten, för min del mestadels fylld med interna möten. Högtidssammankomsten igår på Kungliga Vetenskapsakademien erbjöd ett avbrott i vardagen. Denna gång talade Barbara Cannon för sista gången som preses, med fokus både på akademiens historia och dess aktualitet. De grundläggande förutsättningarna för forskning är sig slåendeIMG_0768 lika, även om frågorna förändras och utvecklas. Vid högtiden tilldelades också Inge Jonsson, tidigare rektor vid Stockholms universitet, Linnémedaljen.

Rolf-Dieter Heuer, direktör vid Cern, talade om stor forskningsinfrastruktur och om vikten av både regional och internationell samverkan i dessa frågor. Ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson var också på plats och middagstalade.

Idag har så regeringen tillsatt en ny forskningsberedning, där Staffan Normark, avgående ständig sekreterare vid KVA, och jag ingår som två av ledamöterna. Det blir ett spännande uppdrag att ta del i diskussionerna inför forskningspropositionen.

Nu är det dags för några dagars ledighet. Glad påsk!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s