Sammanträde med universitetsstyrelsen

Universitetsstyrelsen har haft sammanträde idag. Som alltid vid aprilmötet handlade det bland annat om Riksrevisionens revisionsberättelse och i år även revisors rapport. Huvudpunkten gällde dock den interna uppföljningen av verksamheten utifrån olika indikatorer, med utgångspunkt i beslutsstödsverktyget IVS, som nu kan användas alltifrån central nivå över områden och fakulteter ner till institutionsnivå. Allteftersom olika indikatorer läggs in i systemet blir det också ett allt kraftfullare verktyg både som ledningsstöd för central uppföljning och ute i verksamheten. Idag presenterade planeringschefen Susanne Thedéen bland annat resultatuppföljning, andelen kvinnliga professorer i förhållande till rekryteringsmålet om 35 % för Stockholms universitet – vi är nästan där! – och genomströmningssiffror. Genomströmningen på våra utbildningar är bland de viktigaste frågorna, som områdena arbetar mycket aktivt med. Som alltid blev det en bra diskussion under Kerstin Calissendorffs ledning.