Sammanträde med universitetsstyrelsen

Universitetsstyrelsen har haft sammanträde idag. Som alltid vid aprilmötet handlade det bland annat om Riksrevisionens revisionsberättelse och i år även revisors rapport. Huvudpunkten gällde dock den interna uppföljningen av verksamheten utifrån olika indikatorer, med utgångspunkt i beslutsstödsverktyget IVS, som nu kan användas alltifrån central nivå över områden och fakulteter ner till institutionsnivå. Allteftersom olika indikatorer läggs in i systemet blir det också ett allt kraftfullare verktyg både som ledningsstöd för central uppföljning och ute i verksamheten. Idag presenterade planeringschefen Susanne Thedéen bland annat resultatuppföljning, andelen kvinnliga professorer i förhållande till rekryteringsmålet om 35 % för Stockholms universitet – vi är nästan där! – och genomströmningssiffror. Genomströmningen på våra utbildningar är bland de viktigaste frågorna, som områdena arbetar mycket aktivt med. Som alltid blev det en bra diskussion under Kerstin Calissendorffs ledning.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s