12.00 idag: Tyst minut mot universitetsterror

De europeiska universiteten, inom ramen för nätverket European University Association, har beslutat att hålla en tyst minut klockan 12.00 idag. Dels för att hedra de 147 offren för terrorattacken mot Garissa University College i Kenya den 2 april, dels för att uppmärksamma och protestera mot de ökande hoten och attackerna mot utbildning i allmänhet som vi finner runtom i världen idag, och som hotar fundamentala värden som våra universitet bygger på: rätten till tanke- och yttrandefrihet, självständigt tänkande och tolerans. I Stockholms universitets strategier betonas särskilt försvaret av grundläggande akademiska värden och akademisk frihet. Jag uppmanar alla medarbetare och studenter att delta i denna tysta minut.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s