För nit och redlighet

Idag var det dags för den årliga utdelningen av utmärkelsen för nit och redlighet i rikets tjänst (NOR), som tilldelas statstjänstemän efter 30 år (eller 25 år vid uppnådd pensionsålder). Ceremonin äger numera rum i galleriet i Aula Magna, och av de 51 medarbetare som fick utmärkelsen i år hade 35 möjlighet att delta. Det var tredje NOR-utdelningen för min del som rektor, och det har varje gång varit lika festligt och roligt. En skillnad i år gentemot de tidigare åren var dock att jag kände hälften av mottagarna!

Som rektor händer det att jag stannar upp i förundran över att det jättelika maskineri som Stockholms universitet utgör faktiskt fungerar. NOR-ceremonin påminner om varför: det är enbart tack vare alla kvalificerade och engagerade medarbetare på olika håll i verksamheten som bär universitetet, som är universitetet. Universitetsledningen står i tacksamhetsskuld till er alla!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s