ERC Advanced Grant till Anders Nilsson

I februari förra året sedan skrev jag om att Stockholms universitet fått medel inom VR:s satsning på internationella forskare för att rekrytera Anders Nilsson från Stanford till Stockholm. Sedan i höstas är han på plats på Fysikum i AlbaNova med sin forskargrupp. Nu får han också ERC Advanced Grant, 2,5 miljoner euro, för programmet ”Probing the Structure and Dynamics of Water in its Various States”. Det är det första ERC Advanced Grant inom ramen för Horizon 2020 som går till Stockholms universitet. Tillsammans med VR-bidraget ger det unika möjligheter att bygga upp forskningen inom kemisk fysik och skapa en forskningsmiljö av högsta internationella klass. Det bidrar också till att stärka Stockholms universitets position inför starten av MAX IV och ESS.

Gratulationer till Anders Nilsson och Fysikum!