Internationellt dialogmöte om miljöjuridik

Det är en fråga av stor vikt för vår planet och dess framtida utveckling att ett nytt globalt klimatavtal ska kunna antas vid klimatmötet i Paris i december. När klimatavtal är på tapeten handlar det ofta mindre om de faktiska klimatfrågorna än om hur de bäst kan hanteras rättsligt, i avtalsform.

Idag och imorgon håller Miljö- och energidepartementet tillsammans med Stockholms miljörättscentrum ett internationellt dialogmöte på Stockholms universitet om viktiga rättsliga frågor inför ett nytt globalt klimatavtal. I dialogmötet deltar såväl EU-kommissionen som världsledande forskare i internationell klimatjuridik, men också representanter för en rad regeringar från olika delar av världen. Klimat- och miljöminister Åsa Romson (disputerad vid SU) deltar i mötet.

Det är glädjande att Stockholms universitet, som från starten haft samverkan i viktiga samhällsfrågor på sin agenda, kan spela en roll i detta viktiga dialogmöte, vars fokus ligger på att skapa ett både dynamiskt och långsiktigt avtal som på bästa sätt är anpassat till verkligheten med dess föränderliga klimat. Jag önskar dialogmötesdeltagarna lycka till!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s