Svensk-indisk signeringsceremoni på UD

I samband med det indiska statsbesöket hölls igår en signeringsceremoni på UD där 16 nya avtal mellan svenska och indiska lärosäten undertecknades, och där även Stockholms universitet deltog. Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson inledningstalade om betydelsen av internationellt samarbete och av svensk-indiska relationer inom forskning och högre utbildning.
Att svenska lärosäten framträder gemensamt i internationella sammanhang ger en stark signal om Sverige som samlad kunskapsnation, och det är viktigt i det internationella arbetet. Visst konkurrerar vi inbördes som lärosäten, men vi har framför allt ett gemensamt intresse att föra fram svensk högre utbildning och forskning i omvärlden. Därför är en signeringsceremoni som denna viktig som ett synligt manifest, och samarbeten som det STINT-finansierade Swedish Academic Collaboration Forum, där sex svenska universitet samarbetar kring seminarier i sex länder, extra viktiga. IMG_0842

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s