Besök från Illinois och ny kårledning

 

Idag arbetar jag sista dagen före semestern, summerar upp intryck och avslutar ärenden. Större delen av dagen har jag dock ägnat åt internationella gäster. Stockholms universitet och KTH har gästats av en delegation från University of Illinois under ledning av deras rektor Phyllis Wise.

SONY DSC

SONY DSC

Tillsammans med KTH och KI tecknade vi för tre år sedan ett avtal, INSPIRE Alliance, som gör Illinois till en av våra prioriterade strategiska partners i internationellt samarbete. Nu är det dags att följa upp och ta ett steg över i en andra etapp av samarbetet, som bland annat ska handla om gemensamma forskningsansökningar. En inventering av vilka resultat som genererats visade att inte minst en lång rad forskningssamarbeten kunnat initieras genom avtalet och de stimulansmedel som utlysts i samband med det. Inte mindre än hälften av SU:s institutioner har på ett eller annat sätt tagit del i samarbetet. Under förmiddagen hade vi ett intensivt arbetsmöte, och ikväll träffas vi igen på middag på KTH, som en avslutning inför sommaren och samtidigt en nystart för det fördjupade samarbetet.

SONY DSC

SONY DSC

Studentkårens nyvalda presidium har idag också varit på besök tillsammans med sina företrädare. Idag tecknar Stockholms universitets studentkår samarbetsavtal med tre av våra fakultetsföreningar, den humanistiska, den samhällsvetenskapliga och den naturvetenskapliga. Det är mycket glädjande att kårens avgående presidium, som föresatte sig att genomföra ett sådant samarbete vid sitt tillträde för ett år sedan, har lyckats. Det underlättar för nya studenter och ger dem en samlad ingång till studentlivet. Jag önskar det nya presidiet, under ledning av Amanda Magnusson Arntsen, varmt lycka till!

 

Så passar jag också på tillfället att tacka alla medarbetare för allt ert engagemang och viktiga insatser för universitetet, och önska er en glad och vilsam sommar med välförtjänt ledighet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s