Höststart

Arbetshösten är igång på allvar igen. Idag träffades utvidgade ledningsgrupper för KI, KTH och SU i Aula Medica för lunch och en eftermiddag av diskussioner om våra olika samarbeten och hur de bäst kan utvecklas. Låt vara att något samgående inte står för dörren, men samarbetet har intensifierats inte minst genom SciLifeLab.

Det senare var ämnet för dagens nästa möte, mellan oss tre rektorer tillsammans med rektor för Uppsala universitet, under sen eftermiddag och kväll på KTH. Vi träffade både avgående ordförande och chef, Göran Sandberg och Mathias Uhlén, och de tillträdande, Carl Henrik Heldin och Olli Kallioniemi. Det var ett viktigt möte för att skapa en smidig övergång mellan den konsolideringsfas som nu kan sägas vara avslutad och ett SciLifeLab i full verksamhet: en i högsta grad nationell infrastruktur, därtill nu med forskningsnoder som utvecklas runt om i landet, men med de fyra värduniversitetens särskilda uppdrag att bidra till en dynamisk utveckling av forskningen på plats i Stockholm och Uppsala.

Regionens forskningsmässiga styrka är unik, med eller utan rankningslistor. Men för dem som studerar sådana bekräftas detta också av Shanghairankningens senaste resultat, med KI på plats 48, UU på plats 61 och SU på plats 77 som enda svenska universitet bland de 100 starkaste i världen.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s