Hawkingbesök

Stephen Hawkings besök i Stockholm denna vecka har fått maximal medial uppmärksamhet. Hans öppna föreläsning på ett fullsatt Stockholm Waterfront i måndags blev närmast en folkfest. Den egentliga anledningen till hans besök var dock Hawking Radiation Conference, ett samarrangemang mellan University of North Carolina at Chapel Hill, Nordita (det nordiska institutet för teoretisk fysik), KTH och Stockholms universitet. Den invigdes i måndags av alla de tre rektorerna och Norditas direktör, och avslutas på lördag. Under konferensen diskuteras den strålning, Hawkingstrålning, som Hawking visat att svarta hål sänder ut och de grundläggande frågor detta leder till om huruvida information förloras eller alltid är bevarad och i så fall hur.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s