Upptakt

Terminen är nu verkligen i full gång, och i eftermiddag håller universitetet sin höstupptakt för alla medarbetare på det viktiga temat Ledning och styrning av våra universitet, som på flera sätt blir aktuellt under hösten. Anders Nilsson från Stanford, en av de internationella toppforskare vi kunnat rekrytera inom ramen för den särskilda utlysningen från VR, ger inledningsvis sin syn på saken ur sitt internationella perspektiv.
Även om det egentligen är en av rektors främsta plikter att vara på plats vid upptakten får jag idag lämna över stafettpinnen till prorektor, vilket jag gör med största förtroende. Regeringens forskningsberedning, där jag är en av ledamöterna, håller nämligen samtidigt sitt andra möte, där vi ska diskutera, och från beredningens sida lägga fast, en målbild för svensk forskningspolitik framöver. Det är inte ett möte man kan missa!
Under förmiddagen har Områdesövergripande rådet också sitt första möte för terminen, och även där står forskningspropositionen, och universitetets inspel dit, i fokus för diskussionen. Vår nya samverkanschef Anki Bystedt presenterar samtidigt den nya samverkansavdelningen och dess arbete. Det är alltsammans viktiga frågor för framtiden.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s