Hos SEI i Oxford

Jag är just tillbaka från några dagar i Oxford, där jag varit på styrelsemöte med Stockholm Environment Institute: SEI håller ett möte per år vid någon av sina noder runt om i världen. SEI Oxford hade också ordnat ett välbesökt öppet seminarium, Supporting Decision-Making for a Sustainable Future – From Climate Knowledge to Climate Action. Huvudtalare var Sam Bickersteth, CEO för The Climate and Development Knowledge Network.
Diskussionen kom i hög grad att handla om FN:s nya mål för hållbar utveckling, som ju fastställdes så sent som i fredags, och hur man bäst kan främja deras förverkligande. Det handlade om vikten av att integrera klimatfrågorna i en bredare utvecklingsagenda, men också behovet av ökad och bättre spridd kunskap som en nyckel till bredare gehör och engagemang i frågorna. Utan kunskap, ingen vilja till handling.                                         Som rektor får jag ofta nöja mig med att inviga konferenser och sedan gå därifrån när det roliga börjar. Det har varit stimulerande att nu få tillfälle att både lyssna på en rad presentationer och delta i diskussioner inom miljövetenskap i bred bemärkelse, vilket i högsta grad också har bäring på stora delar av vår verksamhet vid Stockholms universitet. FullSizeRender

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s