Besök från utbildningsdepartementet

gruppbildStockholms universitet har idag haft besök av ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson, i sällskap av en delegation från Utbildningsdepartementet. Universitetsledningen presenterade verksamheten inom forskning, utbildning och samverkan, och det blev livliga diskussioner kring många aktuella frågor som till exempel ledning och styrning, rekryteringar och karriärvägar, forskning och infrastruktur, utbildning och då inte minst lärarutbildning – liksom jämställdhet och samverkan. Stockholms universitets historiskt grundade profil, med grundforskning och samverkan i fokus, väckte särskilt intresse, liksom vår rätt unika profil i landet med en stor andel fristående kurser, vilket är av betydelse när breddad rekrytering och livslångt lärande hamnat i fokus.

Helt klart är att departementets dialogvilja med sektorn är stor, och det är uppskattat – dialog är den bästa grunden för ömsesidig förståelse och respekt. Det skarpa resultatet av alla dessa dialoger visar sig så småningom i forskningspropositionen.