I Singapore med SACF

 

Jag är i Singapore tillsammans med prorektor, samverkanschefen och en hel delegation från Stockholms universitet – och motsvarande delegationer från fem andra lärosäten i Sverige (Chalmers, KTH, Linköping, Lund och Uppsala). Det är SACF – Swedish Academic Unknown-1 Collaboration Forum – som håller sitt andra STINT-finansierade seminarium i ett av fem utvalda länder: Singapore-Sweden Excellence Seminar, gemensamt arrangerat av KTH och Stockholms universitet. Igår kväll fick vi en förhandspresentation av Sveriges ambassadör till Singapore Håkan Jevrell, som också tar emot oss imorgon vid en mottagning på residenset.

Dagen har ägnats åt en rik flora av presentationer av forskningsagendor, universitet och finansiärer i respektive land, samt åt ett plenarseminarium kring utmaningsdriven utbildning. Imorgon väntar parallella sessioner med våra forskare kring utvalda teman: urbana system, material och grafener, åldrande och innovativa system samt utmaningar för högre utbildning. Hela evenemanget har tilldagit sig stor uppmärksamhet, även från medier, och särskilt på seminariet kring åldrandeforskning är det stort tryck med mer än femhundra förhandsanmälda deltagare. Syftet med SACF:s aktiviteter är givetvis att marknadsföra Sverige och svenska universitet som viktiga samarbetspartners i högre utbildning och forskning, och att via vår forskning även främja utbildningsutbyten. Redan i dag är Sverige dock mest populära landet för singaporeanska studenter som söker sig utomlands. Unknown

 

 

Bland dagens talare från Stockholms universitet fanns Barbara Wohlfarth från IGV, Staffan Selander från DSV och Cecilia Magnusson Sjöberg från Juridicum. Efter SACF-seminariet väntar två ytterligare dagar, Nobel Prize Series Lectures, i regi av Nobelmedia. Det är alltså en vecka av maximal singaporeansk uppmärksamhet på Sverige, som förhoppningsvis ska ge utdelning i form av förstärkta och utvecklade samarbeten.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s